Spaka Själv i en provlektion


Kanske funderar du på en karriär som pilot i Flygvapnet eller inom det civila flyget, då är segelflygning en härlig början på ditt flygarliv. Eller…..kanske funderar du på hur det kan kännas att flyga i ett segelflygplan eller helt enkelt vill testa om segelflygning är en sport för Dig? Då skall Du kontakta oss för en Provlektion.

NSFK erbjuder möjligheten för Dig som vill prova på segelflyg. Det finns möjlighet till både tidsbokade flygningar och “drop in” starter.

Provflygningen går till ungefär på följande vis:Efter det att du kommit ut på fältet förevisar en av NSFK:s medlemmar om det flygplan som just du ska flyga. Vid föreläsningens slut så är allt klart för start. Den lyckliga personen (Du ?) som ska upp och flyga sätts i flygplanet med fallskärm och allt (ofta till andra närvarandes ovationer), flygplanet rullas ut på startbanan där en av NSFK:s kunniga instruktörer tar över.Under flygningen som varar ca 15  minuter kan allt från lugna glidflygningar till avancerad flygning utföras. Syftet med flygningen är att visa dig hur flygplanet manövreras, uppleva fågelperspektivet över Norrköping med omnejd och ge en inblick i den obeskrivliga känslan som finns i det tysta segelflygplanet och med vackra naturupplevelser runt Dig. Ett nästa steg är kanske att ge Dig mer upplevelser i en Äventyrskurs eller varför inte påbörja din utbildning till segelflygcertifikat.

Vad kostar det?

En tidsbokad start kostar 1400 kr. Vid flera starter som genomförs vid samma bokningstillfälle kostar start nummer 2 och efterföljande starter 1100:-/start, se även möjligheten att ge bort ett Äventyrespaket omfattande fyra starter för 3500:-

Drop In 750 kr, genomförandet kan inte garanteras och kräver att det finns lärare på flygfältet.

Bokning

För bokning eller information kontakta Richard Wiklander.

Telefon:  
Hem011-188937 
Mobil0705-181848

e-post: provlektion@nsfk.se (telefonkontakt i första hand)

Övrigt

Norrköpings Segelflygklubb är medlem i Segelflyget vilket borgar för god kvalitet och ett högt säkerhetstänkande. Självklart är alla våra flygplan fullförsäkrade inklusive sittplatsföräkring som täcker in våra passagerare. Vår organisation är sammansatt av noggrant utvalda personer, godkända och licensierade av Segelflyget. Klubben utvecklas ständigt och vår målsättning är att vi skall kunna erbjuda dig högsta möjliga kvalitet.

Välkomen till Norrköpings Segelflygklubb!

Norrköpings Segelflygklubb